Om oss / kontakt (about/contact)
Aktiviteter (Calender)
Hitta hit (find us)
Fridykningskurs (diving)
Yogaretreats (yoga)
Seglingskurs/hyr båt (boat)
Äventyr / paintball
Permakulturkurs
Odling & Skogsvård

Djurhållning

Jakt och fiske

Råvaror och matlagning

Bygge
  Avslutade arrangemang/projekt
 
Facebook
 
Now
 
 
 Soon  
Future
Äventyrsaktiviteter

Hästekasen kursgård gillar "kickar", och att utmana sig själv i naturen. Gården drivs av forne äventyraren Sebastian Näslund som seglat ensam över Atlanten, besökt 60 länder, klättra i Himalaya och på Mount Everest. Sebastian har även tävlat i VM i fridykning och satt svenska rekord i djup ner till 83 meter på ett andetag.

Vi erbjuder:

FRIDYKNING. Vi är sverigeledande inom utbildning i avancerad fridykning för nybörjare sedan snart 10 år. Läs mer här.
PAINTBALL.Vi erbjuder paintball på stora ytor i skogen enligt konceptet: indiansmyga. Läs mer här.
KLÄTTRING. Repellering från klippor.
LINBANA. Här finns en 75 meter lång linbana att kasta sig ut för.
SEGLING. Sebastian ger kurser i segling (här ligger även den 4 meter långa Atlantöverfartbåten). Läs mer här.


Här finns cyklar, k
anot, kajak, roddbåt med utombordare.

Varför inte blanda delar av detta på en äventyrshelg

Efteråt finns pool (eller havsbad), en brasa (grillning) och snart en bastu. Övernattning och mat erbjuds på gården. På gården finns även vilda och tama djur. Aktiviteterna kan användas av en grupp som vill dela en upplevelse, lära känna varandra lite bättre, så kallad "team-building".

Bokning/frågor: info @hastekasen.se

Så här är det.

När allt ska summeras, när du lutar dig tillbaka i slutet av dagen, när du tvingas stanna upp, en stund av tystnad - då kommer minnena. Vad kommer du minnas av det du kallar ditt liv? Jag vill påstå att det är människor, möten och upplevelser. Det som gör avtryck, det som håller, den starka upplevelsen, där så många sinnen som möjligt är inblandande - och utmanade. Kanske var du lite rädd innan du gjorde det, innan du gav dig hän, innan du sveptes mer. Låt oss kalla det ett äventyr. Ett äventyr är en aktivitet som innebär risker eller osäkert utfall, och som ofta ställer krav på deltagarna. Gemensamt för äventyr är att de ger starka upplevelser, antingen positiva (flow) eller negativa (skräck).
Äventyr kan vara en planerad fritidsaktivitet, som typiskt är en resa i naturen, utanför anlagda vägar, eller ett besök i en främmande plats. Något nytt. Vid Hästekasen gård slutar vägen, och en bit bort börjar havet. Mycket natur, men ändå nära till civilisationen.

Naturen utmanar. Äventyret tvingar fram reaktioner inuti dig. Känslor. Adrenalin. Adrenalin är ett stresshormon och en neurotransmittor som utsöndras från binjuremärgen som svar på stimulering från sympatiska nervsystemet. Det låter kanske otympligt att beskriva äventyr så sakligt, men det är där det händer, inuti dig. Adrenalin transporteras löst i blodet och har en rad olika effekter på vävnaderna, som har det gemensamt att de ökar kroppens prestationsförmåga. Du kommer att prestera i djupet, på ett andetag, på klippan, nära kanten, greppet i klippan, känslan av den egna kroppen. Andas, fokusera. Någon smyger på dig, försöker överraska dig, är du jagad eller är det du som jagar. Tyst, huka dig. Rikta paintball markören mot vännerna som leker fiende. Naturen är tyst, en fågel hörs, en bäck, inga skott, alla väntar, ska du byta plats? Var finns det skydd?

Och efteråt, en brasa, mat, ett dopp i poolen, bastu, - imorgon blir det ännu mer äventyr